Hund i bil

 Soligt! Varmt! Tänk på din Riesenkompis :)

46887A4B 9A3F 4388 9218 BFD82D0894A5

Tänk på era hundkompisar: bil, varm asfalt, undvik överbelastning och överhettning...rör er och var aktiva tidigt och sent, undvik att springa med hunden eller andra tunga pass. Bilen är farlig och hettas snabbt upp till farliga temperaturer. Vatten, bad, kyltäcke etc är bra. Läs nedan och på SKK.se för mer råd

Ha en fin sommar ☀️????

Lite råd från SKK nedan plus länkar

Hunden på sommaren
Sommartider är härliga tider för hundar! Det blir ofta mer aktiviteter utomhus och kanske också mer tid tillsammans med husse och matte. Men det finns också en del faror som kommer med sommaren

Se upp med värmen på sommaren
Hundar svettas inte som vi människor gör, utan flåsar, tappar orken och vill bara ligga och trycka på kalla golv eller i skuggiga hörn av trädgården när det är varmt ute.

De avger värme genom tassarna och kan också kyla ner sig genom att hässja och lägga buken mot marken. Kanske trivs din hund i ett kyltäcke eller mår bra av ett svalkande bad?

Undvik att träna, jogga eller cykla med hunden när det är som varmast ute. Den måste förstås få röra på sig, men ta era promenader på morgonen och kvällen när det är svalare.
Största faran för hunden är varma bilar.

Bilen blir snabbt mycket varm och situationen kan bli livshotande för hunden. Lämna därför aldrig din hund i bilen, även om det finns moln på himlen eller du har parkerat i skuggan. Läs mer om hundar i bilen.

https://www.skk.se/sv/om-skk/kampanjer/hund-i-varm-bil/

https://www.skk.se/sv/hundagande/tips-och-rad/skotsel/sommarens-faror/

 

Hemsidor-Sammanslagning-2020

SBK logga riesenschnauzer whiteUppdatering Hemsidor:

Från och med nu har SRSK, Riesen i Väst och Riesen i Syd samma plats/ webkonto och vi kommer över tid gå över helt till enklare adresser för dessa LO. 

Från och med nu kan du nå dem på:

Riesen i Väst:
https://riv.srsk.se

Riesen i Syd
https://ris.srsk.se

De "gamla" adresserna kommer fortsatt fungera under en övergångstid dvs, https://sblo.se och https://riesenivast.se

Bakgrund:

LO RiV och RiS beslutade att deras webhotell och sidor skulle läggas in på SRSKs webhotell 

Anledningar (i stora drag):

- Minska kostnader
- Förenkla administration och support
- Förenkla och effektivisera uppdateringar av systemet
- Öka säkerheten
- Kunna skapa subdomäner (som riv.srsk.se) för att spara kostnad även där och samla under huvudföreningens namn "srsk.se"

Status

- Alla siter är upp och fungerar
- Vissa problem kan fortsatt finnas ett tag framåt gällande mail som skickas från Riesen i Syds och Riesen i Västs hemsidor då det tar tid att ändra i systemen.
OM ni behöver i kontakt med personer eller har frågor till LO som inte går att skicka, vänligen skicka till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så vidarebefordrar vi detta så länge

Kontakta LOn via Facebook:

En mer direkt väg är givetvis, om ni har Facebook, att använda Facebook-grupperna för Riesen i Väst och Riesen i Syd :)

Summering

Det är en bra och nödvändig förändring och uppdatering vi gör som kommer ge fördelar på många plan.

Frågor?

skicka till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vänliga hälsningar från webbansvariga
Peter Lind och Fredrik Holmberg 

Start - Svenska Riesenschnauzerklubben

 Välkommen till SRSK.se

Vi är Svenska Brukshundklubbens rasklubb och är till för dig som har Riesenschnauzer eller är intresserad av vår ras. Nedan finns en introduktion och under detta visas våra senaste nyheter på denna sidan.

Höst startbild 1

Vår målsättning är att skapa gemenskap kring vårt intresse för Riesenschnauzer och att främja avel av sunda, mentalt och exteriört goda hundar samt att bevara och utveckla rasens bruksegenskaper  

 

SRSK önskar alla en härlig höst ☀️

Vi önskar alla Riesenvänner en härlig, skön och aktiv höst. Ta hand om er och era fina hundar och njut av att samhället så långsamt öppnas upp med tävlingar och annat. Vi måste såklart fortsatt följa pandemins utveckling och de rekommendationer SKK, SBK och Folkhälsomyndigheten uppdaterar, men hoppas detta är ett tecken på att 2021 kommer att bli mer "normalt" och vi slipper COVID-19s grepp.
Läs mer på srsk.se om covid-19 här >>

Varma och soliga hälsningar
Styrelsen, sektorer och kommittéer SRSK

 

 

Uppdaterat

 

Ny kontaktperson för Övre Norrland

Vi i styrelsen är väldigt glada att kunna hälsa Anna Lövgren välkommen som kontaktperson för riesenklubben i Övre Norrland. Det är länge sedan vi hade ett LO/ eller en representant på plats så detta är värt sin vikt i guld. Stort tack för ditt initiativ och engagemang Anna :)

Kort introduktion från Anna:
"Jag har tidigare varit aktiv i LO´t Övre Norrland under tiden det fortfarande existerade. Efter några år utan riesen är jag nu tillbaka på den rätta hundbanan och också sugen på att erbjuda lite gemenskap för riesenägare i norr. Mina främsta intressen är drag och bruks."
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Är du i valberedning eller styrelse för SRSKs LOn eller SRSK? Påminnelse om att nya regler gäller för 2021

Nytt arbetssätt kring valberedningens förslag och personval inför års- och fullmäktigemöten 2021. 

Notera datum: "Senast den 15 november året före årsmöte ska valberedningens preliminära förslag delges medlemmarna. Medlemmarna kan till styrelsen nominera ytterligare kandidater till val vid årsmöte. Medlem, som sänder in kandidatförslag, ska tydligt ange att det är ett sådant förslag."

En ny valordning som "ställer om" arbetssättet kring valberedningens förslag samt personval har införts i normalstadgarna som började gälla den 1 juli 2020. Den nya valordningen gäller i samtliga föreningar inom Svenska Brukshundklubben.

Syftet med valordningen är bl.a. att öka transparensen kring valberedningens arbete att hitta nya kandidater till styrelsen samt förhindra möjligheten att "ropa namn från golvet" under pågående års- och fullmäktigemöten. För exakta detaljer om valordningen se normalstadgarna. Vill medlem nominera förslag till personval anonymt görs detta till valberedningen innan det datum som valberedningen ska presentera sitt preliminära förslag

Utdrag från § 10 (hämtat 2020-10-14):

Normalstadgar för rasklubb med en nivå >> 

Normalstadgar för lokalområde inom rasklubb med en nivå>>


"§ 10 VALBEREDNING
...Valberedningens förslag till val ska överlämnas till rasklubbsstyrelsen senast fem dagar före det att handlingarna ska vara tillgängliga enligt § 7.

Valbar är endast kandidat som nominerats enligt följande valordning.
Senast den 15 november året före årsmöte ska valberedningens preliminära förslag delges medlemmarna. Medlemmarna kan till styrelsen nominera ytterligare kandidater till val vid årsmöte. Medlem, som sänder in kandidatförslag, ska tydligt ange att det är ett sådant förslag.
Förslaget ska ange;
- vilken funktion som avses,
- namn,
- en kort presentation och
- uppgift om att den föreslagne kandiderar.
Förslagen till val enligt ovan ska vara styrelsen tillhanda senast den 15 december. Därefter är nomineringen avslutad. ..."
 LÄS MER HÄR  >>
 

 

Inbjudan till avelskonferens

Svenska Brukshundklubben har tillsammans med rasklubbarna avelsansvar för våra bruksraser. För att förenkla och samordna utbildning för medlemmar anordnar Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa ett webbinarium lördagen den 17 oktober. Webbinariet sker online via Zoom (som man kan ansluta till via sin dators vanliga webbläsare). Information om uppkoppling till Zoom skickas ut till de som anmält sig via mejl några dagar före webbinariet.

Det är öppet för vem som helst som är medlem inom SBK organisationen att anmäla sig.

Webbinariet är kostnadsfritt men du behöver anmäla dig på vår webbplats senast den 14 oktober. Begränsat antal platser.

Länk till anmälningsformuläret: www.brukshundklubben.se/Avelskonferens_2020

Läs mer (pdf) >>

  

 

Svenska Draghundsportförbundets årstämma 2020

dragbild annacarin litenRapport från SRSKs dragsektion genom Anna-Carin Lönn:

SDSF’s årstämma blev framflyttad från april till september på grund av Covid-19 och blev en digital stämma på distans.

Protokoll från stämman med alla beslut kommer att finnas på draghundsport.se inom en snar framtid.
De två främsta punkterna som rör Sv.Riesenklubbens medlemmar är:
Kvalificering till SM i barmark & Ålder på hund vid tävling läs mer >>

 

Väntade kullar 

Ny väntad kull ute läs mer >>

 

Värnamo BHK: Träningshelg i Lydnad

Karin Jikk Foto Malin KaadVälkomna till träningshelg i Värnamo BHKs utmärkta inomhushall den 21–22/11 2020, arrangemang för och med Riesenmänniskor :)

Vi tränar inomhus i Värnamo Hundarena som är öppen för oss från lördag kl. 09,00 till Söndag16,00. Här tränar vi tillsammans och hjälper varann. Kostnad för träningsdagarna är per tränande person 600,00 som svischas till 0730515984 (Karin Falk)

Läs mer (pdf) >>

 

 

    

 

SBK logga riesenschnauzer white 900

  

Uppdateringar från SKK och SBK gällande COVID-19

Frågor & Svar från SBK kring Corona/ COVID-19

Läs mer på srsk.se om covid-19 här >>

 

man i regn 476x213 width476

Uppdaterad information från SKK gällande riktlinjer kring Corona från 15:e Augusti

SKK:s centralstyrelse uttrycker en fortsatt oro för spridning av Covid-19. För att värna om medlemmars liv och hälsa står SKK fast vid en strikt hållning till vilken verksamhet som kan genomföras och på vilket sätt. Som specialklubb under SKK följer SBK dessa riktlinjer.

SKK har anpassat sina rekommendationer avseende antal personer till det som gäller inom Riksidrottsförbundet. Anpassning gäller från och med 15 augusti.

Ta del av SKK:s fullständiga riktlinjer på skk.se under "klubbverksamhet under sommaren och början av hösten 2020.

Eventuella frågor kring de nya riktlinjerna hänvisas till SKK. 

 Läs mer på srsk.se om covid-19 >>

 

Några ord från Ordföranden:

Just nu upplever vi alla stora förändringar/ - och begränsningar, i vår vardag. Det påverkar våra jobb och arbetssituationer, träning, gemenskap och semesterplaner.

Det är klart att vi alla påverkas väldigt mycket och det kan kännas tomt och tråkigt - men jag försöker blicka framåt och hoppas vi alla kan hitta glädje i det lilla, med varandra, att vara mer hemma med våra hundar och använda digitala vägar att prata med familj och vänner på andra platser. Läs Ordförandes rader >>

Varma och innerliga Riesenhälsningar:
Peter Lind, Ordförande SRSK

 

SM i Bruks-, IGP och Mondioring inställt för 2020

Det är synnerligen en annorlunda och prövande tid vi lever i och detta året kommer sannolikt att fortsätta med vissa restriktioner för oss.
Det är såklart väldigt tråkigt att vi nu inte får åka på vårt fina Riesenläger, inte har något Riesen SM, tävlingar och större läger är inställda -men - det viktigaste nu är att vi kommer ur krisen och pandemin släpper sitt grepp om oss och alla andra länder.
Ta hand om er och följ alla råd från Hälsovårdsmyndigheten, SBK och SKK - kom ihåg att vi har "lyxen" att inte vara i hemkarantän så hårt som många andra länder har haft och har. Kan vi använda det ansvarsfullt blir det mindre påverkan än om det blir totalstängt och vi kommer ur detta snabbare, men det krävs att alla gör detta såklart. Frihet under ansvar alltså - men det vet vi redan att Riesenägare har i blodet :)
 
SBKs nyhet om inställt SM här: 
Hitta viktiga länkar kring COVID-19/ Corona här:

 

Riesenlägret 2020 inställt

"Riesen Camp 2020 cancelled" in English for our foreign friends here >> 

Riesenlager 2020

Tyvärr kommer Riesenlägret 2020 att ställas in på grund av Coronavirusets utbredning.

Styrelsen har, efter rekommendation från lägerledningen och pågående COVID-19 situation, beslutat att ställa in sommarens riesenläger. Att beslutet måste tas redan nu beror på att Kopparbostiftelsen behöver få information för att planera sin verksamhet, ordna diverse tillstånd och annat.

Beslutet innebär också att SRSK ansökt till SBK om att ställa in utställningen och den planerade tävlingen i FH-spår ställs tyvårr in även den.
Vi är såklart väldigt ledsna över situationen, men hoppas på att vi kan återkomma med ett fantastiskt riesenläger i Kopparbo vecka 29 2021.
Läs mer här >>

 

SRSK-trofén 2019 

RSM 2018 681 Karin Jikk

Stort grattis och snyggt tävlingsår säger vi till Karin Falk & Rissies Jikk som kammar hem 2019 års SRSK Trofé, plus Lydnadstrofén OCH Brukstrofén! 

Grattis även till övriga vinnare, placerade och deltagare för det fina arbetet ni lägger ned tillsammans med era Riesen. 

    

Grattis alla 2019 års vinnare!

Riesenschnauzer Collage

SRSK-trofén:
Karin Falk & Rissies Jikk

Brukstrofén:
Karin Falk & Rissies Jikk

Lydnadstrofén:
Karin Falk & Rissies Jikk

 Läs mer och se övriga vinnare här >>

 

 

 

 
 

 

Peter Luxus

Ordförandes rader uppdaterade...

 "Hej alla Riesenvänner! I helgen har vi haft lydnadsträning tillsammans på Värnamo BHK som avslutades på söndagen med årsmöte...Från och med igår är jag, Peter Lind, Ordförande under ett år för denna fina klubb och medlemmar..." läs mer >>

  

SBK logga riesenschnauzer white 900

Valpsugen? Riesenkullar på gång...

Väntade Kullar Svart Riesen, 3 st. läs mer >>

Född kull Svart Riesen läs mer >>

 

 

 

Riesenvän ur tidenScreenshot_2020-01-31_at_11.58.22.png

Idag jordfästs Bertil Roden. Under många år har Bertil och Gerd drivit och ordnat med vår fina Riesenshop och konkat, burit och fixat med detta på läger och event över hela landet, en älskad och värdefull shop för oss medlemmar och fin PR utåt för klubben. Bertil var även aktiv själv med med alla sina Riesen, sök och räddning var extra fokus på - alltid med på läger, utställningar och möten, alltid med stor energi och enormt engagemang. 

Vi tänker lite extra på Bertil idag och sörjer med familjen. SRSK har skickat blomma samt skänkt en gåva till Veterinärer utan gränser i Bertils namn.

Ta hand om varandra riesenvänner, livet är för skört och värdefullt för att inte göra det bästa man kan av det, njuta och behandla varandra med värme och varsamhet.

 

 

 

Nya Riesenvänner i kommittér!Kollage Kinneh 2017 clean

Vi välkomnar nya Riesenvänner som ställer upp för vår fina klubb och ras:

IGP/FH Kommitté : Utökad med, Wenche Jacobsen, Peter Lindh & Annika Holmgren

Test & Beskrivning : Utökad med, Kent Karlsson 

Stort tack för ert engagemang och hjälp att bevara och vidareutveckla världens bästa rasklubb - ni är alla guld värda ! 
Fotnot: det har varit klart ett tag men vi har inväntat Test och Beskrivning att bli klar. Se alla kommittéer här >> 

 

 

Riesen-SSBK logga riesenschnauzer white 900M 2020...och framåt

Vi letar fortfarande efter arrangör till Riesen-SM 2020. Vi har några trådar ute och ett par möjliga alternativ, men tar tacksamt emot tips om klubbar som kan tänka sig att arrangera, även när det gäller kommande år. Kanske din klubb? Vi vill helst att IGP (IPO) ingår.

Styrelsen har beslutat att arrangerande klubb får ett bidrag på 15 000 kronor, samt får behålla anmälningsavgifterna (utöver de centrala avgifterna).

Läs mer här (PDF) >>

Har du förslag eller frågor? Kontakta styrelsen på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  


 

 

 Håll koll framåt med SRSK Kalendern

vi fylller i event, tävlingar, läger och annat viktigt i vår egen kalender - läs mer >>

tidigare nyheter finns här >>

adekatosFreja

 

 

Informationsmaterial

Informationsmaterial & Logotyp

SRSK - Svenska Riesenschnauzerklubben - följer SBKs riktlinjer för såväl kommunikation som grafisk profil.

Regler för användning av logotyp & PR material

Läs mer här (sbk.se) >>

Informationsmaterial och Logotyper

 

 Logotyp Färg

(webb/presentation/word)

Logotyp Vit

(webb/presentation/word)

Logotyp Svart

(webb/presentation/word)

  SBK logga riesenschnauzer SBK logga riesenschnauzer white 600   SBK logga riesenschnauzer sv
(webb/jpg - högerklicka på bilden och välj "spara som") (webb/jpg - högerklicka på bilden och välj "spara som") (webb/jpg - högerklicka på bilden och välj "spara som")
     

Logotyp Färg 

(Print)

Logotyp Vit 

(Print)

 Logotyp Svart

(Print)

 Ladda ned pdf >>  Ladda ned pdf >>  Ladda ned pdf >> 
     
     

 Informationsbroshyr

 Valpbrev

Kommunikationsplan 

Framsida Info broschyr  Valpbrev  Kommunikationsplan SRSK 2019 Page 1 

Ladda ned

"SRSK InfoBroschyr.pdf" >>

Ladda ned

"Valpbrev.pdf" >>

 Ladda ned

"Kommunikationsplan SRSK.pdf" >>