Ordförandes rader

Peter LuxusHej Riesenvänner,

Sommar! Vaccinationer! Verksamheten öppnar igen! 

Vi har upplevt och upplever fortsatt något unikt och prövande för oss, våra närmaste och samhället i stort. Vår verklighet har ställts på ända och livet anpassats till att begränsa smittspridning under 2020 och så även nu under 2021.

Det känns därför underbart att vaccinationerna är igång ordentligt och att de insatta restriktioner och åtgärder som genomförts har resulterat i att vi nu får ett öppnare samhälle igen. Vi ser detta genom att SKK och SBK nu släppt igång tävlingsverksamheten igen och till och med ett par SM verkar kunna genomföras i höst - underbart!

Trots att det även detta år påverkar vårt älskade Riesenläger i Kopparbo, så känns det helt fantastiskt att vi nu åter kan planera för aktiviteter, läger och tävlingar igen. Att solen lyser och det just nu står 23 grader på termometern understryker den härliga och positiva känslan.

Vi får alla dock fortsatt hålla koll på läget så att inte nya åtgärder behövs, se till att titta in här, på brukshundsklubbens COVID-sida samt Folkhälsomyndighetens sida för pandemin. Det kan fortsatt uppkomma smitta och vi vet ju så lite kring COVID-19. Nya utbrott kan ske om vi inte fortsatt håller avstånd och tänker på de allmänna råden.

Året hitills...

har innehållit våra allra första digitala årsmöten för SRSK, Riv och Ris. Det flöt på väl och fungerade alldeles utmärkt - bra jobbat alla inblandade :)

Under året har vi även varit med på SBK konferens, SBK Kongress och ett antal digitala informations- och disskussions forum kring allt från Avel och Hälsa till Tävlingsrevideringar.

Vi har även drivit på och kommit igång med återkommande möten och tätare samarbete med RASK - våra kollegor i de andra Bruksrasklubbarna inom SBK. Det är fantastiskt givande och trevligt att samarbeta med alla kunniga kollegor i övriga rasklubbar :)

Samarbetet är viktigt för att kunna dela kunskaper och ideer, supporta varandra och driva viktiga frågor samt samarbeta med FS och Utskott för att främja för våra raser, uppfödare och medlemmar.

Det har även under våren gjorts fina satsningar från Riesen i Syd som haft digitala informationsträffar för medlemmar, SSLO har haft aktiviteter (och har) inom ramen för rekommendationer och SRSK har även genomfört en Exteriörbeskrivning i Vårgårda. Så helt stilla har det inte varit trots pandemin. Vi har även sett att Risenvänner träffats och tränat utomhus tillsammans vilket värmer mitt hjärta - vi vill ju kunna ses och träna, tävla och umgås.

Förbundsstyrelsen

Jag har under våren även röstats in i Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse (FS) och är därmed både Ordförande för vår underbara Riesenklubb och ledamot i FS. Det är ett stort förtroende som läggs på mina axlar, men det är spännande och jag ser med tacksamhet och stor ödmjukhet fram emot att arbeta för att brukshundklubben, våra viktiga bruksraser och medlemmar skall ha en fantastisk och ljus framtid.  

Framöver

Vi kommer att fortsätta vårt arbete med RASK och inom kommittéer för att driva klubben vidare och bli ännu bättre. Styrelsen arbetar hela tiden med frågor som kommer in från SKK och SBK samt håller koll på vart pandemin tar vägen för att kunna guida er alla så gott vi kan. Vi har fortsatt tankar på att kunna träffas digitalt i olika forum och har numer infört "arbetsträffar" emellan ordinarie styrelsemöten för att kunna vara mer effektiva. 

Just nu arbetar vi bland annat med:

  • Dragkommittén : att starta upp digitala föreläsningar för våra medlemmar. Detta är nära att bli klart - så håll koll!
  • IGP-Kommittén : förberedelser för att vi skall kunna skicka ett landslag till ISPU som ser ut att bli av i Oktober i Tyskland samt jagar sponsorer till ändamålet
  • RAS/RUS/Avel och Hälsa : i styrelsen Charlotta och Kent, arbetar tillsammans med mig och Vice Ordförande, Jenny Willman med samarbetet mellan rasklubbarna och tillsammans med SBKs utskott - en ny reviering av Mentaltester är på gång framöver och det finns alltid mycket att arbeta vidare med i detta och rent generellt inom RAS/ RUS. Mer information kommer att komma framöver.
  • Tävlingskommittén ser över det nya betalsystemet och förbereder för nästa års tävlingar och uppdaterade regler SRSK-pokal.
  • Info-Pr arbetar fortsatt med att utveckla kommunikation och hemsidor där det nya är att även SSLO nu är på samma plats som SRSK, RiV och RiS - vilket gör att vi alla har exakt samma utseende och kan hjälpa varandra med support - Fantastiskt jobbat tycker jag och stort tack till Fredrik som drivit detta tillsammans med Lena och Birgitta i SSLO.
  • Lägerkommittén : att förbereda för nästa år och kanske hitta på något digitalt vecka 29 - kanske lägga ut bilder på oss och våra hundar i träning, gemenskap eller skogspromenader under #Riesenlägerhemma ? 

Ovan är ett axplock av det som pågår i styrlesen och kommittéerna, men hör av dig till oss om du har frågor eller ännu roligare - om du känner att du/ ni kan och vill hjälpa föreningen genom att ingå i en kommitté, arbetsgrupp eller på annat sätt. Lokalt i våra LO eller i SRSK - ni är alla varmt välkomna och vi behöver alltid fler aktiva för att kunna hålla föreningen igång och utveckla den till att bli ännu bättre :)

Jag hoppas innerligt att vi snart kan ses igen på våra Riesenaktiviteter runt om i landet. Vi håller er uppdaterade via hemsidan och facebook om hur läget utvecklar sig.

Jag önskar er alla en underbar sommar och hoppas vi snart ses ute i skogar, på fält, utställningar eller träningsplaner runt om i Sverige :)

Peter Lind

Ordförande SRSK

 

 

GENERELL OCH VIKTIG INFORMATION om COVID-19 och Coronaviruset

 

 

Bild: Peter & Rissies Monty "Luxus"