Ordförandes rader

Hej Riesenvänner!

Ett fantastiskt år har gått och där jag som ordförande kan stolt se att vi inom vår förening lägger ner stort engagemang för våra medlemmar.

Under våren arrangerade Värnamo BK Riesen-SM som blev en välarrangerad tävling med fina resultat.

Ett stort grattis till alla er som tävlade bruks-SM, där Mia Lindblom Och Bardlands Prins Putte tog guld i räddning! Men vi hade även många andra riesenekipage som kvalat in - måste vara rekord. Grattis allihop till detta, bara att kvala in är en stor bedrift och imponerande med vår relativt lilla ras i antalet. Grattis även Charlotte Orre med Marwa som på Ronneby Nationella SKK-utställning blev Best in Show, tävlande mot 2 049 hundar. Grattis även till alla riesenekipage som deltog i SM i barmarksdrag 2018 med många medaljer och fina placeringar. Mer om allas bedrifter under året kan ni läsa om på vår hemsida.

Våra lokalområden har arrangerat både vår- och höstläger, samt midsommarträffar och träningar som har varit välbesökta och alltid är mycket populära. Stort tack för ert engagemang och närheten ni skapar till våra medlemmar. Nya datum för läger finns på respektives LO:s hemsida samt i kalendern här på srsk.se. Gå in, titta och anmäl er - hoppas vi ses på något, eller några av dem under året.

Vår eminenta lägerkommitté har än en gång fixat så att det blev fin vecka i Kopparbo vecka 29 och vi hoppas på en lika fin vecka i år och att ännu fler anmäler sig - passa på att umgås och träna med riesenvänner i vackra Kopparbo med omnejd. 

I höstas arrangerades det även rasspecial och lydnadstävling i Stockholm, ISPU-WM med flera svenska deltagare och draghunds-SM i barmark. Våra medlemmar har också visat upp vår fina ras i samband med Stockholms hundmässa och My Dog i Göteborg. Det är bara ytterligare några av alla event som våra flitiga LO:n och sektioner anordnar - det är synnerligen en aktiv och härlig förening vi har.

SRSK:s utvecklingsfond, vars syfte är att stimulera våra aktiva med ekonomisk hjälp i sin satsning, har sett till att vår ras har nått framgångar ute på tävlingsbanorna. Det känns väldigt bra att kunna stödja er medlemmar i detta och är kul att se alla resultat det ger tillsammans med alla andra satsningar som görs lokalt genom våra flitiga LO:n och aktivitetsombud (numer kallade kontaktpersoner).

Årsmötet 2019 kommer att hållas i Värnamo den 3/3 kl.13.00, där gör vi ett nytt grepp för att få fler att närvara. Vi kombinerar årsmötet med en träningshelg i Värnamos förträffliga inomhushall. SRSK går in och subventionerar en del av kostnaderna. 

Gå in på vår hemsida och Facebook så kan ni läsa mer om vad som hänt under 2018.

Låt oss se till att 2019 blir ett aktivt år för oss alla

Stort tack alla ni som gör vår klubb till vad den är!

Mikael Wiltander

Ordförande SRSK

 

mikael jaguar fix

Bild: Mikael & Jaguar