SRSKs Utbildningsbidrag - RIS Elitsatsning

SATSNING PÅ BRUKSGRENARNAS LYDNAD

Diskussionerna om att söka utbildningsbidraget växte fram under några styrelsemöten i RIS.

På våra läger ser vi att många är duktiga på att träna specialmomenten inom de olika bruks-grenarna sök, spår, rapport samt de olika momenten i svenskskyddet.

Lydnadsträningen kan vara svårare att få bra kvalitet på. RIS började för flera år sedan med att ägna en heldag åt lydnadsträning, vilket visade sig vara ett bra koncept. Kall, mörk och blåsig vinter ger inte heller lydnadsträningen rätt förutsättningar. Med detta utgångsläge växte tankarna fram till att göra en ordentlig satsning på just lydnadsmomenten.

Vi bestämde oss för att göra tre miniläger för att ge deltagarna tid emellan att träna på de nya tankarna kring sin träning. Monica Henriksson, Hundkonsult i väst, med mångårig erfarenhet av hundträning valdes som instruktör.Ris Monica

Två av lägren hade sin utgångspunkt på Sölvesborgs Brukshundklubb. Man träffades fredag kväll för föreläsning av Monica Henriksson.

Lördagen  tränades det hela dagen med återsamling och middag på Sölvesborgs Brukshundklubb. Söndagen avslutades i träningshallen.

Åhus hundarena valdes som lämplig plats att träna i. Det är en tempererad inomhushall med plastgräsunderlag...

Läs hela rapporten från Riesen i Syd här (pdf) >>

 

Joomla templates by a4joomla