Vad jag får om jag köper en Riesenschnauzer?

En brukshundBounders2 VadFarJag

Riesenschnauzern är en brukshund För att fungera som en sådan måste hunden besitta vissa egenskaper.

Några viktiga egenskaper är en stark flockkänsla, ett livligt temperament, hunden ska vara nyfiken och vara modig. Dessutom ska en brukshund ha ett stort mått av arbetsvilja .

Hur är då riesen som brukshund? Rent allmänt kan sägas att en riesen mognar sent. Det innebär att kunna anpassa träningen efter den mogenhetsgrad hunden befinner sig i.

Det innebär också att tävlandet får vänta tills hunden är mogen för exakta krav. En lämplig tid att börja tävla kan vara runt två år. Ingen tid är dock förspilld innan dess . All inlärning av tävlingsmoment kan man göra på lek dessförinnan. När hunden är mogen kan man börja med finslipningen.

Många riesen passar väldigt bra på specialen sök och många riesen är räddningshundar. Dessutom finns många framgångsrika ekipage i både rapport och spår.

En sällskapshund

Största tiden av sitt liv är dock alla hundar sällskapshundar, så även riesenschnauzern. De egenskaper som en brukshund ska ha kan, med lite kunskap, översättas och utnyttjas i livet som sällskapshund.

En stark flockkänsla betyder för denna hund att den är obrottsligt trogen sin familj. Ett livligt temperament och en stor portion nyfikenhet gör att livet aldrig blir tråkigt.

En riesen älskar kroppskontakt. Helst skulle den vilja sitta i knät och, familjeälskande som den är, mår den inte bra av att inte få vara med familjen under den tid då familjen kan vara tillsammans.

De flesta riesen är mycket bra barnhundar.

En aktiv och påhittig hund

En riesen är en brukshund/tävlingshund som kräver ett konsekvent och juste samarbete. Pga sin påhittighet och sitt starka psyke behöver en riesen en konsekvent behandling.

Få men konsekventa regler ger en kamrat som kan göra allt för sin matte/husse. En riesen är en trevlig familjehund som kräver aktivering. En riesen är en trim/klippras som, med rätt ans, släpper väldigt lite hår. En riesen är en hund att ta med sig på strapatsliknande äventyr.

En riesen uppfattar sig som en jämlike och blir med en konsekvent behandling den bästa kompisen man kan önska sig.

Joomla templates by a4joomla